TAIDEYHDISTYKSEN MONI-ILMEINEN KULTTUURIMATKA TÄYTTI ODOTUKSET

Taideyhdistyksen vuoden 2018 matkan suunnittelutiimi, Kirsti Ikonen, Helena Marttinen ja Malla Nykänen sekä Arjaliisa Arra / Häme-Matkat, oli suunnitellut hienon matkan, joka sisälsi myös monia Unescon maailmanperintökohteita.

Ensimmäisenä päivänä Düsseldorfissa rauhallinen aamuhetki Japanilaisessa puutarhassa.

Taidepalatsissa huikea lasikokoelma oli ennen kokematon elämys. Tällä hetkellä perusnäyttelyn lisäksi oli tsekkiläisen lasitaiteilija Jan Fisarin vieraileva näyttely
Bonnissa Beethovenin syntymäkotitalo pihoineen oli vaikuttava ja edusti perheen varallisuutta
Koblenzissa Rein- ja Moseljoki yhtyvät.
Moselin laakso edustaa Saksaa kauneimmillaan runsaine viiniviljelyksineen
Cochemin lähellä olevaa Burg Eltzin linnaa on hallinnut sama suku jo 33 sukupolvea. Tunnelma linnassa oli asuttavan kodikas
Trier on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista. Sen perusti Rooman keisari Augustus
vuonna 15 eaa. Kuuluisa portti, Porta Nigra, on 2000 vuotta vanha. Kaupungissa oli monia viitteitä roomalaisajalta.
Lorschin luostarin portti on 1200 vuotta vanha ja Saksan merkittävämpiä esiromaanisia rakennuksia. Lorschin luostari on yksi frankkien valtakunnan kuuluisimmista luostareista
Messelin kaivos on entinen louhos. Paikka tunnetaan nykyään runsaasta fossiilimäärästään ja on siksi geologisesti merkittävä paikka. Esiintymät muodostuivat eoseenikaudella, 50 miljoonaa vuotta sitten.

Oppaina matkallamme toimi kolme Saksassa asuvaa suomalaista, erittäin ammattitaitoista naista, Anne Kupila, Outi Erlemann ja Johanna Strotmann-Breiling. Suuret kiitokset heille!

Yrjö Hauskalalla oli jälleen huilu ja sävelaarteita matkassa mukana. Leena Ahonen luki otteen Hermann Hessen romaanista Narkissos ja Kultasuu ja Tuula Salin lausui Hessen runon Vaiheet. Halaukset heille tunnelmahetkistä!

Matkaterveisin

Helena ja Malla