Tapahtumakalenteri

-

Tiistai 3.10.2023

KANSAINVÄLISTÄ YSTÄVYYTTÄ3.10.2023 - HML Kansallisarkisto, Aittatie 2

3.10.2023 – 5.1.2024, Kansallisarkisto Hämeenlinna (Aittatie 2)

Kuvataidenäyttelyn avaus ti 3.10. klo 14.00

Avaus: Hml Seudun Taideyhdistyksen kunniapj. Heikki Kilpeläinen

avoinna ti, ke, to 9-16, (parillisilla viikoilla to 9-18, viimeinen 14.12.2023)

Näyttely esittelee muutamien Hovinkartanon taide- ja kulttuurikeskuksessa työskennelleiden kansainvälisten kuvataiteilijoiden töitä. Näyttelyn järjestää Sotjalan kulttuuri- ja perinneyhdistys yhdessä Saksassa rekisteröidyn European Artists Associationen kanssa.

Näyttelyn tutut Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsenet Katri Aintila, Pirjo Heino ja Irja Rantala ovat järjestäneet yhteisnäyttelyitä jo ennen kuin löysivät tiensä Sotjalaan Hovinkartanoon. He olivat 2006 mukana perustamassa Sotjalan kulttuuri- ja perinneyhdistystä yhdessä Riitta Tarvaisen, paikallisten kyläläisten sekä kuvanveistäjä Jari Männistön kanssa. Kyseinen yhdistys kunnosti talkoilla Hovinkartanon piharakennuksia taidenäyttelyille ja residenssitoiminnalle sopiviksi ja alkoi järjestää siellä näyttelyitä. Samalla Hovinkartanosta muodostui kansainvälinen taide ja kulttuurikeskus, jossa on vieraillut satoja taiteilijoita eri puolilta maailmaa, Saksan ja muun Euroopan lisäksi myös muista maanosista aina Japania, Brasiliaa ja Uutta Seelantia myöden.

Näyttelyn saksalaistaiteilijat Sonja Koczula, Petra Höcker, Simone Ramshorn, Christine Steuernagel ja Karola Teschler ovat työskennelleet Hovinkartanossa ja kesäisessä Hämeessä, Teschler jopa useaan otteeseen vuosien varrella.

Petra Höcker on muotoilija ja galleristi, joka liittää ja osin peittää teoksiinsa ympäriltään löytämiään ”elämän jälkiä”. Ne saavat seurakseen akryylimaalaus- ja piirroskommentteja.

Sonja Koczula maalaa akryylillä tummia, vaalealla taustalla väreileviä kuvioita, jotka esittävät vain itseään ja luovat oman merkityksensä omalla olemassaolollaan.

Simone  Ramshorn maalaa abstrakteja maaluksia akryylillä kankaalle mutta on nyt innostunut kollaasitekniikasta. Hänen väriyhdistelmänsä levittyvät kankaalle intuitiivisesti.

Christine Steuernagel on taidegraafikko, joka on myös luonnontieteilijä ja filosofi. Hänen teoksensa tuovat esille luonnon herkkyyden ja haavoittuvuuden.

Karola Teschler on European Artists Associationen perustaja ja puheenjohtaja. Hän on valokuvaaja, jonka teokset ovat teräviä ja kantaaottavia. Tässä näyttelyssä mm. muinainen kala kertoo miljoonavuotisen kiertomatkansa tämän päivän muovituotteisiin ja edelleen…

Lisätietoja: r.tarvainen(at)hovinkartano.net tai 050 5973088,

Sotjalan kulttuuri- ja perinneyhdistys ry pj.